Ero sivun ”Elämän kirkko” versioiden välillä

KKWikistä
(Ak: Uusi sivu: {{Uskonto | Nimi = Elämän kirkko | Kuva = Tiedosto:Banneri.png | Johtohenkilö = Tuntematon | Alkuperä = Tuntematon | Tila = Aktiivinen }} == Usk...)
 
(SIVUJEN LUOKITTELEMINEN EI OLE VAIKEAA)
 
Rivi 90: Rivi 90:
 
=== Keskitalven juhla ===
 
=== Keskitalven juhla ===
 
Keskitalven juhlaa vietetään noin viikon ajan talven sydämessä. Juhlan alkuperäiset perinteet ovat unohtuneet, mutta usein tätä juhlitaan ensimmäinen päivä vainajia muistellen, ja loput 6 päivää heidän uusia elämiä juhlien.
 
Keskitalven juhlaa vietetään noin viikon ajan talven sydämessä. Juhlan alkuperäiset perinteet ovat unohtuneet, mutta usein tätä juhlitaan ensimmäinen päivä vainajia muistellen, ja loput 6 päivää heidän uusia elämiä juhlien.
 +
 +
[[Luokka:Uskonnot]]

Nykyinen versio 13. elokuuta 2021 kello 18.06

 Elämän kirkko Banneri.png
Johtohenkilö Tuntematon
Alkuperä Tuntematon
Tila Aktiivinen

Uskonto

Elämän kirkko on polyteistinen uskonto, jonka juuret ulottuvat ihmiskunnan alkuajoille asti. Uskonnon struktuuri on melko yksinkertainen, Elämän kirkko ei nojaudu suurten uskonnollisten johtajien varaan, vaan alueellisten luostariyhteiskuntien toimintaan.


Kirkon näkemys elämän kiertokulusta

Elämää syntyy vain harvoin lisää, sitä myös kuolee lopullisesti vain harvoin, jokainen olento kerää elämänsä aikana itselleen elinvoimaa. Kun olento kuolee, syntyy hän uudestaan. Uuden elämän laatu, ja kaikki tämän uuden henkilön piirteet riippuvat tämän elämänvoimasta. Jokaisen elämän aikana, tämä olento kerää elämänvoimaa hyvillä teoilla, ja menettää sitä pahoilla. Elämänvoiman jatkuva menettäminen tuo jatkuvasti enemmän ja enemmän ongelmia uudelleensyntymisessä, kenties puhevika? Tai ehkäpä hän kärsii migreeneistä. Mikäli olento jatkaa elämästä toiseen jatkuvaa elämänvoiman menettämistä, muuttuvat tämän piirteet vakaviksi. Synnynnäisiä vammoja raajoissa, kehon vääristyneisyyttä. Mielisairautta. Kun elämänvoima hupenee lopullisesti, olennon sielu ei kykene siirtymään seuraavaan elämään, vaan kuihtuu tämä pois.


Jumalat

Elämän kirkko palvoo 11 eri jumalaa, joista yksi on Suurjumala, joka loi muut jumalat. Jumalista yhtäkään ei nähdä suoranaisesti pahana.

Suurjumala

Kaiken luoja, satojen vuosituhansien aikana heikentynyt ja antanut vastuun maailman tasapainosta lapsilleen.


Tiedon jumala

Lydea, Jumalista vanhin, tarut kertovat hänen olevan kaunis ja ylväs, mutta se minkä me kaikki voimme todeta on hän kaikista viisain, hän tietää totuuden ja tiedon jota hän hallitsee tietokirjallaan jota hän itse kirjoittaa. Lydea on ylpeä teoksestaan onhan se maailman merkittävin teos, hän suojelee sitä kuin lastaan ja antaa vain harvoille viitteitä kirjastaan. Tarut kertovat että maailman hallitsijat ovat aikanaan saaneet kysyä Lydealta yhteen kysymykseen vastauksen. Lydealla on myös erityinen kyky ohjata ja hallita eliöitä tuntemuksiin, vahvat tunteet kuten suru, ilo ja pelko voivat olla Lydean tekosia, osana jotakin suurempaa. Öisin Lydea valvoo muiden unia, keppostelee niissä tai antaa pieniä pilkistyksiä mahtavasta tietokirjastaan. Lydea tietää arvonsa kaikista viisaimpana ja antaa sen näkyä, hän kuitenkin on lempeä Jumala joka rakastaa viisaita eliöitä ehkä hän osakseen suojeleekin heitä. Lydea viihtyy muiden Jumalien seurassa, varsinkin Euforian jumalan seurassa hän voisi olla jatkuvasti, hän ihailee suuresti Euforian jumalan töitä ja tekemisiä, mutta ennen kaikkea Lydea rakastaa omissa oloissaan maailman tarkkailua samalla suurta tietokirjaansa täyttäen.


Metsien jumala

Alexander, Metsien jumala, olemukseltaan vahva ja äärimmäisen komea. Alexander huolehtii luonnosta, sen kasveista, puista, maasta ja eläimistä. Alexander luo ja huolehtii luonnosta, hän haluaa kauneimman paratiisin maan eliöille jossa kaikki voivat elää kauneutta, komeutta ja puhtautta ympärillään. Alexander saapuu välillä jumalten valtakunnasta kuolevaisten joukkoon ja ottaa tällöin muodokseen jättiläishirven. Alexander on suhteessa vesien jumalan kanssa josta hän välittää suuresti, heillä on myös lapsi, metsästyksen jumala. Mikäli Alexander ei ole huolehtimassa luonnostaan, on hän sitten muiden jumalten seurassa tai kuolevaisten joukossa, Alexander on äärimmäisen seurallinen ja vaatiikin jatkuvaa huomiota.


Taivaiden jumala

Rafael, Jumalista kolmanneksi vanhin. Rafael on Jumalista rauhallisin, keskittyen päivisin auringon monimutkaisiin liikkeisiin, ja öisin taivaan maalaamiseen kauneimmilla ja suurenmoisilla väreillä sekä valoilla. Joka yö hän ylittää itsensä, tehden taivaasta hänen kankaansa, ja piirtäen taivaankaareen kaiken mitä silmän tarvitsee nähdä, kauniista galakseista huolellisesti järjesteltyihin tähtikuvioihin. Osaavin ottein hän tuo siveltimellään kaiken kauniin minkä taivaalla näet. Läheisin Rafael lienee Vesien jumalattaren kanssa, joskin tämä ei monien mielestä paljoa merkitse Taivaiden jumalan vetäytyväisyyden vuoksi. Taivaiden jumala viettää usein aikansa hioen taivasta, jokaista yksityiskohtaa ja lisäystä kerta toisensa jälkeen parannellen. Sanotaan, että tähdenlennot ovat tämän taivaallisen taiteilijan siveltimen vetoja, pieni hetki ajassa, kun näet itse Taivaiden jumalan kauneutta toteuttamassa.


Sodan jumala

Demos, sotien suojelija ja valvoja. Demos on vetäytyvä ja hiljainen jumala jonka tehtäväksi on määräytynyt sodankäynnin valvominen ja silmittömien, julmien sekä brutaalien toimien estäminen sodan aikana. Demos ei omaa fyysistä olomuotoa joka helpottaa ja on osa syy miksi hän onkin niin vetäytyvä, Demos kuitenkin saa tarvittaessa sotien aikana muodon kuolleilta sotilailta. Demos on työssään tarkka ja tekee ensiluokkaista tulosta, hän ei halua viattomien veren vuotavan tai sotien syttyvän turhaan. On epäilty että ne jotka sotiessa toimivat vastoin Demoksen tahtoa kuolevat taistelussa tai menehtyvät ennen aikojaan, taisteluissa Demos suojelee niitä jotka sen ansaitsevat. Muut jumalat osittain välttelevät Demosta mutta ne jotka uskaltautuvat kertomaan salaisuutensa tai mieltänsä painavat seikat hänelle, voivat olla varmoja että se pysyy salassa. Vaikka Demos on hiljainen ja omissa oloissaan viihtyvä jumala antautuu hän välillä muiden jumalien seuraan ihmettelemään heidän seurusteluitaan. Demos tykkää seurata armeijoiden komentajien suunnittelutyötä, yllätykselliset ja monimutkikkaat taktiikat ja strategiat ovat Demoksen mieleen.


Vesien jumala

Kulttuurin jumala

Psémós, kulttuurin jumala, on mystinen hahmo, kukaan ei oikein tiedä mikä hän oikeasti on, hän esiintyy useissa eri muodoissa, ikään kuin erilaisina hahmoina antaen ideoita ihmisille, hän kannustaa vahvasti muita näyttelemään, juhlimaan sekä yhdistämään perinteitä ja uutta, hänen oppiensa mukaan kokemukset ovat tärkeämpiä kuin materiaalinen omaisuus.


Hedelmällisyyden jumala

Hedel, kasvillisuuden ja lisääntymisen jumalatar. Hedel on herkkä ja ystävällinen naishahmo ja yksi nuorimmista jumalista. Hedel opettaa että jälkeläisistä on pidettävä huolta, ja mitä enemmän hyvin huolehdittuja jälkeläisiä, sen parempi. Lapsista tulee pitää huolta, eikä vain omista, jos on lapsia josta ei ole pidetty huolta on ihmisten velvollisuus varmistaa että joku ainakin pitää näistä huolta. Jos sato on huono, on Hedel nähnyt jossain hylätyn lapsen.


Sään jumala

Olga on jumalista kolmanneksi nuorin ja ilman valtiatar, joka ottaa itselleen alamaistensa edessä pienen tytön hahmon räsyisissä vaatteissa. Silti hän katselee alas päin taivaista ihmisiä kohti huvittuneella katseella kuin ihmiset olisivat vain pieniä ötököitä maankamaralla. Sen tähden hän usein leikittelee maallisilla ihmisillä puhaltaen heidän laivoihinsa, nostaen suuret tuulet ja ripotellen heitä päin rankimmat sateet. Hän aiheuttaa sillon tällöin luonnonkatastrofeja testinä ihmisille, mutta tietää lopettaa kun joku muista jumalista käskee hänet rauhoittumaan. Olga koetaan jumalista eniten lapsellisimpana, mutta yleisesti tiedetään että hän tekee työnsä tunnolla ja taidolla.


Euforian jumala

Aftóa, euforian jumala, oli alunperi ihminen joka oli elämän filosofialtaan egoisti, Aftóa saavutti itselleen monilla rikollistoiminnoilla täydellisen elämän: hän ei itse enää koskaan joutunut tuntemaan tai näkemään kärsimystä, ja saipa hän vielä hedelmällisyyden jumalan rakastumaan itseensä. Kun hänellä sitten lopulta oli kaikki mitä hän halusi, ajatteli hän viimein jakaa elämän filosofiansa muillekin kokien näiden tietojen olevan hyödyksi myös jälkipolville. Aftóa alkoi opettaa ihmisiä tekemään sitä mitä he itse haluavat, hän sai monet parantamaan maailmaa, toiset perustamaan kasinoita. Lopulta hän kuoli profeettana ja uudelleensyntyi jumalaksi.


Metsästyksen jumala

Eferis, metsästyksen jumalatar, jumalista nuorin sekä Metsien ja Vesien jumalien lapsi. Eferis hallitsee kaikkia eläimiä ja kaloja, voiden tällä taata metsästyksessä kaikille osapuolille reilun mahdollisuuden selviytyä. Eferis itsekkin metsästää ja kalastaa, ottaen suurta ylpeyttä työstään. Metsästämällä hän pitää huolen, että eläinkannat eivät nouse liikaa. Kalastustakin hän harrastaa, mutta lähinnä rentoutuakseen. Sanotaankin, että kuumimpina kesäpäivinä, auringon ollessa korkeimmillaan ja eläimet piilossa, saattaa joku nähdä kaukaisimmassa rannassa hahmon kalastamassa, puuta tai kenties kiveä vasten istuen. Sanotaan myös, että eläinten julma kiduttaminen tai muutoin metsästäminen epäreiluilla tavoilla saattaa johtaa eläimen selittämättömään agressioon, tällaisen eläimen puremat ovat lähes aina tappavia, riippumatta eläimen koosta tai myrkyllisyydestä.


Rituaalit

Elämän kirkon jäsenellä katsotaan olevan elämässään kolme tärkeintä hetkeä, syntymä, liittoutuminen ja kuolema.


Syntyminen

Lapsen syntyessä tämä siunataan Suurjumalan merkin alla, piirtämällä tämän otsaan viiva jollain sinertävällä väriaineella. Lapsen saavuttaessa täysi-ikäisyyden, voi tämä valita tulla siunatuksi jonkun toisen Jumalan merkin alla, jolloin häneen kämmenselkäänsä piirretään ympyrä tätä jumalaa vastaavalla väriaineella.

Liiton solmiminen

Kaksi ihmistä voivat solmia liiton keskenään, näin sinetöiden virallisesti täydellisen ja murtumattoman luottamuksen keskenään. Liiton siunaa munkki, joka järjestää tapahtuman kahden liitoon ryhtyvän henkilön toiveiden mukaisesti. Näiden henkilöiden tulee myös päättää yhdessä, että minkä jumalan merkin alla heidät siunataan.

Kuolema

Ennen kuolemaansa, henkilö voi kirjoittaa toiveen, miten tämä siirretään seuraavaan elämään. Yleisimmät tavat ovat joko hautaamalla, tai tuhkaamalla. Mutta muitakin tapoja on mahdollista toteuttaa, kunhan ruumis vain muuttuu osaksi kiertokulkua. Mikäli henkilö ei ole ehtinyt/halunnut kirjoittaa toivettaan, tuhkataan hänet oletuksena, ja tuhkat levitellään vuoren huipulta.


Juhlat

Elämän kirkolla jäljellä vain 1 virallinen juhla, mutta kirkolla on tapana osallistua muiden kulttuurien ja uskontojen juhlallisuuksiin. Tämä johtuu uskosta että suurin osa uskonnoista ovat jonkinlaisia muunnelmia Elämän kirkosta.

Keskitalven juhla

Keskitalven juhlaa vietetään noin viikon ajan talven sydämessä. Juhlan alkuperäiset perinteet ovat unohtuneet, mutta usein tätä juhlitaan ensimmäinen päivä vainajia muistellen, ja loput 6 päivää heidän uusia elämiä juhlien.