Ero sivun ”Taikomisammatit” versioiden välillä

KKWikistä
Rivi 66: Rivi 66:
  
 
== Magian opinnot ==
 
== Magian opinnot ==
Magian opinnot sisältävät sekä yliopistollisia, uskonnollisia että magian opintoja. Yliopistollisten opintojen joukossa on erilaisia aihe- tai aineopintoja, kuten esimerkiksi magian teoriaa. Opinnoissa vaaditaan aluksi [[Laurentius|laurentiuksen]] ja [[Magister|magisterin]] tutkintoa, jonka jälkeen opinnot piireittäin vaikeutuvat huomattavasti.
+
Magian opinnot sisältävät sekä yliopistollisia, uskonnollisia että magian opintoja. Yliopistollisten opintojen joukossa on erilaisia aihe- tai aineopintoja, kuten esimerkiksi magian teoriaa. Opinnoissa vaaditaan aluksi [[Loimuvuoren_yliopisto#Laurentius|laurentiuksen]] ja [[Loimuvuoren_yliopisto#Magister|magisterin]] tutkintoa, jonka jälkeen opinnot piireittäin vaikeutuvat huomattavasti.
  
 
Uskonnollisesti eri uskonnot voivat muodostaa seminaareja neljän piirin varalle, näiden piirien uskonnollinen oppiminen riippuu uskonnosta ja uskon sisällöstä. Kaikki uskonnot eivät tarjoa näitä seminaareja. Seminaarit ja niiden sisältö hyväksytetään [[Kruunun neuvonantaja|Kruunun neuvonantajalla]]. Magiaopintoihin käyvien uskonnollisten seminaarien listan saa kruununvelholta.
 
Uskonnollisesti eri uskonnot voivat muodostaa seminaareja neljän piirin varalle, näiden piirien uskonnollinen oppiminen riippuu uskonnosta ja uskon sisällöstä. Kaikki uskonnot eivät tarjoa näitä seminaareja. Seminaarit ja niiden sisältö hyväksytetään [[Kruunun neuvonantaja|Kruunun neuvonantajalla]]. Magiaopintoihin käyvien uskonnollisten seminaarien listan saa kruununvelholta.

Versio 16. tammikuuta 2022 kello 15.11

"Magic is not for the weak of heart nor feeble minds."
– Ominus (Ote muinaisesta palaneesta magian kirjasta)

Taikomisammatit ovat roolipelin ammatteja, joissa henkilöillä on heidän taikuusrankkinsa mukaisia kykyjä. Kuitenkin ne riitit, joilla magian asteikolla noustaan seuraavalle tasolle, eli piirille, ovat tarkoin varjeltuja salaisuuksia.

Maagisia kykyjään nostaakseen joutuu opiskelemaan korkealle, tekemään paljon töitä maagisten voimiensa eteen ja tulla toiminnallaan hyväksytyksi Kruununvelhon silmissä. Vain hän voi auttaa magian tason nousuun liittyvissä riiteissä. Noustakseen näihin tehtäviin henkilön tulee saada paikalliselta lordilta nimityksen gentryn jäseneksi, joka tietyissä tehtävissä herättää jumalien tai voimien mielenkiinnon.

Huom! Taikomisammatteihin liittyy pelin sisäistä roolipelillistä opiskelua ynnä muuta valmistelua, eivätkä taikomisammatit ole käytännössä vielä peliteknisesti mahdollisia. Tämä disclaimer poistetaan, jahka kouluttautuminen näihin ammatteihin on mahdollista. Maailmaan on tulossa muun muassa erilaisia koulu-, yliopisto-, ja luostariprojekteja.

Taikomisammatteja

Magiaa käsittelevissä ammateissa etenemisessä vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, kuten maageille kuuluukin. Maageilla on enemmän mielen lujuutta ja tietoa. Mikäli maagi ei noudata maagien valaa, kruununvelho taikoo vahvemmalla mielen magialla maagin taikapiirit rikki. Tällainen henkilö ei enää magiaa valtakunnassa tee.

Kruununvelho

Tason kriteerit
Kruununvelho on ainoa lordin arvon omaava taikomisammatti. Kruununvelho myöntää kaikki taikomisammatit herttuoiden pyynnöstä tietyin kriteerein. Tämän henkilön magian taso on ylittänyt konventionaalisen neljän piirin.

Tässä vaiheessa elementaalimagiat fuusioituvat uniikiksi kokonaisuudeksi viidennen piirin muodostuessa. Piirien edistämiseen tarvitaan resursseja jotka valtakunnan kuningas on monopolisoinnut valtakunnan evakointitilanteen sekä magian järjestyksen vuoksi.

  • Tiedot ovat kuninkaan kaartin redaktoimia*
Kuninkaan kaarti on redaktoinut oheisen sisällön yleisestä käytöstä erinäisten velvoitteiden johdosta työntekijöidensä ja yhteistyökumppaneidensa turvallisuuden vuoksi. Pls send help!

Arkkivelho ja arkkimaagi

Tason kriteerit
Arkkivelhon piirit ovat yhdistyneet neljänneksi valkoiseksi piiriksi. Hänen silmissään leiskuu magian voima, hänen verensä myrkyttää heikkomieliset ja paatuneet. Arkkivelhon taianomainen mahti on seurausta suurista intellektuelleista ponnistuksista, opettamisesta ja tiedon tien kulkemisesta.
  • 8 lisäkurssia ja kaksi tohtorintutkintoa
  • Uskonnollinen seminaari IV
  • On läpikäynyt kruununvelhon kanssa neljännen piirin magian kultivaation.

Velho ja maagi

Tason kriteerit
Velho ja maagi ovat voimallisempia kolmannen piirin magian harjoittajia. He ovat lukeneet jo huomattavan määrän kirjoja, harjoittaneet magiaa ja tehneet siitä omanlaisensa. Velho on ensimmäinen taikoja tekevä, joka on löytänyt todellisen tiensä mytologioiden ja valheiden viidakosta ulos kohti korkeampaa tietoisuutta.
  • 6 lisäkurssia ja uusi tohtorin tutkinto
  • Uskonnollinen seminaari III
  • On läpikäynyt kruununvelhon kanssa kolmannen piirin magian kultivaation.

Tietäjä ja mystikko

Tason kriteerit
Tietäjä ja mystikko ovat toisen piirin magian harjoittajia, jotka ovat joutuneet lujille tiedon etsinnässä, totuuksien tarkastelussa sekä varjojen kuvissa. He ovat opiskelleet runsaasti myös maallista tietoa ja osoittaneet hyviä ajattelun taipumuksia.
  • 3 lisäkurssia ja tohtorin tutkinto aiheesta X
  • Uskonnollinen seminaari II
  • On läpikäynyt kruununvelhon kanssa toisen piirin magian kultivaation.

Noita, verenpäästäjä, taikuri ja ennustaja

Tason kriteerit
Noita, verenpäästäjä, taikuri ja ennustaja ovat taikomisen tiensä aloittaneita ensimmäisen piirin magian harjoittajia. He osaavat lumousten sitomisen alkeita – tie kohti suurempaa magian hallintaa on alkanut. He omaavat jo nimitysvaiheessa merkittävän määrän maallista tietoa.
  • Laurentiuksen ja magisterin tutkinto
  • Uskonnollinen seminaari I
  • On läpikäynyt kruununvelhon kanssa ensimmäisen piirin magian kultivaation.

Miten hankkiudun näihin tehtäviin?

Taikomisen tai yleisesti magian opiskeleminen edellyttää kohtuullisen kalliita opintoja. Todennäköistä on, että tarvitset aloittamiseksi tuen joltain lääniltä, jolla on tarvetta paikalliselle magian harjoittajalle.

Lääneille tämä on tosin sikäli tärkeää, että jos läänissä halutaan omaa lumoustuotantoa tai muita magian tuomia hyötyjä, lääni joutuu sijoittamaan rahaa näiden henkilöiden kouluttamiseen. Läänit ottavat myös sen vuoksi jokaisen enchantin tekemisestä oman provisionsa (todennäköisesti 90% tai vähemmän) tai verottavat tai säätelevät lumousten sitomisen hintaa omassa läänissään.

Magian harjoittaminen ei ole kuitenkaan helppoa. Opinnot voivat olla pitkiä ja näiden lisäksi etenemään pyrkivä joutuu tutustumaan hyvin erityyppisiin tietoihin kirjojen ja riittien muodossa. Magian piireissä etenemisessä voi kulua useita kuukausia, siksi lääneille magian tukeminen on pitkäaikainen sijoitus oman läänin parantamiseksi.

Magian opinnot

Magian opinnot sisältävät sekä yliopistollisia, uskonnollisia että magian opintoja. Yliopistollisten opintojen joukossa on erilaisia aihe- tai aineopintoja, kuten esimerkiksi magian teoriaa. Opinnoissa vaaditaan aluksi laurentiuksen ja magisterin tutkintoa, jonka jälkeen opinnot piireittäin vaikeutuvat huomattavasti.

Uskonnollisesti eri uskonnot voivat muodostaa seminaareja neljän piirin varalle, näiden piirien uskonnollinen oppiminen riippuu uskonnosta ja uskon sisällöstä. Kaikki uskonnot eivät tarjoa näitä seminaareja. Seminaarit ja niiden sisältö hyväksytetään Kruunun neuvonantajalla. Magiaopintoihin käyvien uskonnollisten seminaarien listan saa kruununvelholta.

Magian opinnot jatkuvat piireittäin maallisten ja uskonnollisten opintojen jälkeen erilaisilla ruumiiseen, henkeen, sieluun, mentaliteettiin ja erilaisiin muihin käsitteisiin perustuvilla tehtävillä ja riiteillä. Kun kaikki on suoritettu per piiri, kruununvelho tekee viimeisen riitin piirille ja maagin taso kruununvelhon ohjauksessa nousee.

Muita magian muotoja

Magian ammattilaisten lisäksi myös vakiintuneen uskonnon perustajat voivat saavuttaa ensimmäisiä tasoja magian piirissä. Näissä uskonnon johtamisen ammateissa tehdään oma uskonto, uskontoon historiaa, mytologiaa, lorea, tapoja, kenties rukouksia, valoja, riittejä ja muuta.

Näiden jälkeen uskonnon pää voi vakiinnuttaa uskonnon asemaa joissain lääneissä. Vakiintuneen uskonnon luoja voi ottaa yhteyttä kruununvelhoon oppiakseen siunauksia tai kirouksia. Kruununvelho todennäköisesti myös kertoo muista kriteereistä siunausten ja kirousten oppimisessa.

Uskonnolliset tasot

Mikäli uskonnossa on enemmän jäseniä, niissä voi olla vain yksi henkilö kutakin magian tasoa. Uskonnon perustaja voi hakea kruununvelholta tasonsa korotusta. Korotukset eivät siis tapahdu automaatiolla eikä niitä voi pyytää herttuoilta. Uskonnolla täytyy olla joku taho, kuten perustaja tai uskontoa hallinnoiva korkein rankillinen taho, joka vastaa uskonnosta ja sen tulkinnoista.

Uskonnon pää ei voi olla samalla herttua (tässä on lähinnä ideana tasapaino että mitä enemmän on maallista valtaa, sitten ei ole taikomisominaisuuksia, joutuu päättämään mihin ryhtyy ja jokaiselle on jotain enemmän + joutuu tekemään yhteistyötä).

Paavi, kultin johtaja ja profeetta

Tason kriteerit
Viimeinen rankki on maailmanuskonnon statuksen saanneen uskonnon johtaja. Tässä rankissa oleva henkilö samaistuu lordin asemaan, jonka auktoriteetti ei ole sidottu maahan vaan hengellisyyteen. Hänestä tulee myös automaatiolla Ylähuoneen jäsen. Uskonnolla voi olla 5 työntekijää.
  • Uskonnolla on jalansija minimissään neljässä läänissä.
  • Uskonnon päällä on professorin sivutoimi yliopistossa teologian tai uskontotieteen alueella.
  • Uskonnosta on olemassa 7 kirjaa.
  • Uskontoa ei ole kirottu kuninkaan toimesta (kuninkaan privilegio).

Kardinaali ja arkkipiispa

Tason kriteerit
Kolmannen rankin uskonnolliset toimijat samaistetaan gentryn lisäjäseniksi (näitä ei siis lasketa läänin gentryläisiksi). Uskonnon johtaja saa tässä rankissa myös kruununvelholta opastuksen pyhityksiin, sekä kirouksiin. Uskonnolla voi olla 3 työntekijää.
  • Uskonnon pää on opiskellut tohtorin tutkinnon yliopistossa (tohtoriosuuden voi väitellä uskontokirjalla teologiaa/uskontotiedettä).
  • Uskonto on levinnyt 3 lääniin.
  • Uskonnosta on olemassa 5 kirjaa.
  • Uskontoa ei ole kirottu kuninkaan toimesta (kuninkaan privilegio).

Piispa, ylipappi, ylipapitar, läänirovasti

Tason kriteerit
Uskonnollisten toimijoiden toisessa rankissa Uskonto on saavuttanut jossain läänissä stabiilin aseman. Uskonnolla voi olla 2 työntekijää.
  • Uskonto on näkyvillä useammassa kuin yhdessä läähissä (mielellään muutamassa), eli uskonto omistaa läänissä maapalan ja toiminnallisen paikan, jotka ovat aktiivisessa käytössä.
  • Uskonnosta on olemassa 3 kirjaa
  • Uskontoa ei ole kirottu kuninkaan toimesta (kuninkaan privilegio)
  • Uskonnon pää on opiskellut magisterin tutkinnon yliopistossa (esim teologia/uskontotieteet).

Pappi, shamaani, munkki, suntio, diakoni, kirkkoherra

Tason kriteerit
Tässä rankissa oleva uskonnollinen toimija on joko jonkun uskonnon alaisuudessa tai juuri perustanut uskonnon. Uskonnolla voi olla 1 työntekijä.
  • Uskonnosta on olemassa wikisivu, eli toisin sanoen uskonto on perustettu
  • Uskovaisia on olemassa
  • Laillisuus (uskonnon sisällöt eivät riko perustuslakeja)
  • Uskontoa ei ole kirottu kuninkaan toimesta (kuninkaan privilegio).
  • Jonnekin lääniin on rakennettu tai rakenteilla (maa on hankittu jne.) uskonnon ensimmäinen toiminnallinen paikka.