Lainsäädäntö

KKWikistä
Versio hetkellä 26. toukokuuta 2020 kello 17.47 – tehnyt imported>Torvi (→‎11. Kaivoslaki)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Lainsäädäntö eli lait ovat Kuningaskunnan roolipelitoimintaa säätäviä kirjoituksia. Lakeja täydennetään Asetuksilla. Kuningaskunnan lainsäädäntö ei ulotu hornaan tai ääreen, joten niiden alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

1. Perustuslaki

Kuningaskunta on täysivaltainen kuningaskunta, jonka toiminnasta määrätään laeilla. Kuningas ja Valtakunnankansleri voivat täydentää lakeja Asetuksilla.

2. Laki julkishallinnosta

Valtiovalta kuuluu Kuninkaalle ja Julkishallinnolle. Valtionkansleri toimii Kuninkaan jälkeen seuraavana käskynjakajana.

3. Laki kansalaisuudesta

Kuningaskunnan kansalaiseksi voidaan hyväksyä sellainen henkilö, joka on vähintään viikon asunut sen alueella nuhteetta.

Kansalaisuus voidaan poistaa karkottamalla. Tällöin kansalaisesta tulee lainsuojaton. Lainsuojattomilla henkilöillä ei ole kansalaisen perusoikeuksia, ja heidän murhaaminen on sallittua, tai jopa suositeltavaa.

4. Rikoslaki

Ks. Rikoslaki

5. Verolaki

Kaikesta ei-yksityisestä kaupankäynnistä, laskuttamisesta, palkanmaksusta ja liiketoiminnasta on maksettava veroa, mikäli kaupankäynnillä tienattu rahamäärä on enemmän tai yhtä suuri kuin verotusraja. Veron suuruus on 15% Verotusrajasta päättää julkishallinto.

6. Rakennus- ja kiinteistölaki

Kaavoitetulle alueelle ei saa rakentaa ilman julkishallinnon viraston myöntämää rakennuslupaa. Maaseudulla saa rakentaa turvallisuus- ja rakennusmääräysten mukaisesti myös ilman rakennuslupaa.

Kaupunkien ja kuntien rakennuslupien myöntämisestä päättää pormestari tai kunnanjohtaja. Ilman rakennuslupaa rakennetut rakennukset voidaan määrätä purettavaksi kaupungin tai kunnan toimesta, täytäntöönpanijan määrää kaupunki tai kunta.

Jos rakennusluvalla rakennettu rakennus ei noudata yleisten rakennusperiaatteiden mukaista arkkitehtuuria, eikä asianomistaja korjaa asiaa, voidaan asianomistajalle määrätä enintään 250 Xenin suuruinen sakko.

7. Laki Kuninkaan kaartista

Kuningaskunnassa lainsäädännön noudattamista valvoo Kuninkaan kaarti. Kuninkaan kaartin erityisoikeuksista säädetään seuraavasti:

§1 - Kaarti saa pidättää rikollisia tai rikoksesta epäiltyjä. Epäiltyä saa pitää vangittuna enintään kaksi päivää.

§2 - Kaarti saa tutkia rikoksia, ja Kaartinjohtajan virallisella luvalla tutkia yksityisalueita ja yksityishenkilöitä.

§3 - Kaarti ei saa vastaanottaa lahjuksia tai toimia puolueellisesti.

§4 - Kaartilla on oltava virallinen jäsen jokaisessa kaupungissa ja kunnassa.

§5 - Kaartin jäseneksi voi tulla Kaartinjohtajan suosituksesta, Valtionkanslerin tai Kuninkaan päätöksellä. Kaartin jäsenille maksetaan korvausta Valtionkanslerin päätöksen mukaisesti.

§6 - Kaartin jäsenten tulee toimia nuhteettomasti ja asiallisesti.

§7 - Kaartin jäsen voidaan erottaa Kaartista Kaartinjohtajan suosituksesta, Valtionkanslerin päätöksellä.

§8 - Kaartin toiminnan estäminen on kiellettyä ja Kaartilla on oikeus mahdollistaa itselleen esteetön toiminta kaikissa tilanteissa.

§9 - Tutkintavankeutta voidaan jatkaa kaartinjohtajan päätöksellä, mikäli epäiltyä syytetään erittäin vakavasta rikoksesta, ja hänen vapauttamisensa aiheuttaisi vakavan turvallisuusuhan.

8. Irtolaislaki

Irtolaisiksi kutsutaan niitä, joilla ei ole Kuningaskunnan kansalaisuutta. Irtolaisilla ei ole kaikkia kansalaisten perusoikeuksia, mutta heitä tulee kohdella kunnioittaen. Irtolaiset saavat majoittua kaikkialla Kuningaskunnassa, jos elävät nuhteettomasti.

Irtolaiset eivät saa rakentaa pysyvää majoitusta kaupunki- tai maa-alueille, vaan heidän on majoituttava väliaikaisesti pienikokoisissa rakennelmissa, yksityisasunnoissa tai majataloissa.

9. Valtiojärjestys

  • Kuningas on ylin hallitsija.
  • Valtionkansleri hoitaa valtion juoksevia asioita.
  • Virkaatekevä valtionkansleri eli Vt.valtionkansleri on valtionkanslerin sijainen.
  • Valtionsihteeri on valtionkanslerin apukäsi.
  • Läänit ovat hallinnollisia alueita, joille voidaan valita lääninvaltias.
  • Kaupungit ja kunnat ovat hallinnollisia asutuskeskuksia, joiden juoksevista asioista vastaa kaupungeissa pormestari ja kunnissa kunnanjohtaja. Kuntien ja kaupunkien johtajilla on oikeus palkata virkahenkilöitä hoitamaan hallinnollisia tai käytännön tehtäviä.
  • Kylille voidaan perustaa kylätoimikunta, joka toimittaa kylän asukkaiden mielipiteitä lähimmän kaupungin tai kunnan johtajien tietoon.

10. Eläinsuojelulaki

Eläimiä pitävien tulee kohdella eläimiä asianmukaisesti. Yhdessä aitauksessa, karsinassa, pilttuussa tai siihen verrattavassa saa olla korkeintaan viisi eläintä.

Eläimillä tulee olla saatavilla riittävästi ruokaa ja vettä, eikä eläimille saa aiheuttaa aiheetonta kipua. Eläimien lopettaminen tai lahtaaminen tulee toimittaa asianmukaisesti.

11. Kaivoslaki

Kuka tahansa saa perustaa kaivoksen maaseudulle. Kaupunki- ja kyläalueille saa perustaa kaivoksia Julkishallinnolta saatavan kaivosluvan perusteella. Kaivoksien tekemisessä tulee huomioida seuraavat asiat:

  • kaivoskuilu ei saa olla täysin pystysuora
  • kaivos tulee valaista asianmukaisesti

12. Laki lainsuojattomista

Lainsuojattomaksi voidaan asettaa henkilö, joka asemansa tai jonkin rikkomuksen vuoksi on määrätty vangittavaksi tai kuulusteltavaksi tuomarin päätöksellä.

Lainsuojattomalla henkilöllä ei ole lain suomaa oikeutta vapaaseen liikkumiseen tai koskemattomuuteen siltä osin, kuin niiden rajoittaminen on kiinnisaamiseksi välttämätöntä.

Lainsuojattoman henkilön suojelusta tai piilottelusta määrätään erikseen.