Ero sivun ”Loimuvuoren yliopisto” versioiden välillä

KKWikistä
(Läänin mukainen luokitus)
Rivi 54: Rivi 54:
  
  
 +
[[Luokka:Loimuvuoren lääni]]
 
[[Luokka:Oppaat]]
 
[[Luokka:Oppaat]]
 
[[Luokka:Yhteiskunta]]
 
[[Luokka:Yhteiskunta]]

Versio 20. heinäkuuta 2021 kello 19.22

Yliopiston toiminta

Voit opiskella akateemiassa tutkintoja ja pätevöityä monen eri alan osaajaksi. Loimuvuoren läänissä sijaitsevassa yliopistossa voi myös perehdyttää tai erityis-perehdyttää henkilökuntaa kurssien ja erityisperehdytyksen muodossa. Opiskelu kannattaa koska työnantajat saattavat suosia sellaisia ihmisiä korkeisiin virkoihin, joilla on opiskeltuja tutkintoja ja teoreettista osaamista vaativissa tehtävissä.

Jotkin tutkintoaiheet ovat opinto-oikeutena rajattu aatelistolle. (Rajoitukset lähinnä sen takia, ettei normaalissa yhteiskunnassa päässyt korkeimpaan oppiin ihan noin vaan. Historiallisesti korkeakouluissa opiskelivat rikkaimpien säätyjen edustajat, heidän lapsensa ja erityislahjakkaat jonkun henkilön X rahallisella tuella. RPG:n takia käytämme samaa systeemiä täällä, tosin monia tutkintoja ja kirjoja voi tosin hankkia kuka tahansa.)

Kokemuksesta voi todeta, että hyvät kirjat ovat olleet tuottoisaa bisnestä tekijälleen ja varsinkin akateemisia kykyjä haluaville opetuksien antaminen on ollut sekä mielenkiintoista, että rahakasta puuhaa. Yleensä näitä kumpaakin tehdään lähinnä sivutoimisesti muun RPG:n ohessa. Yhteiskunnan kehittyessä monesta koulutuksesta saattaa tulla pakollisia, jolloin voi olla heikommassa asemassa sellaisiin tehtäviin hakiessa, joissa vaaditaan tutkintoja.

Osassa ammatteja, virkoja ja titteleitä kuten taikomiseen liittyvissä ammateissa yliopistotutkinnot ovat pakollisia.

Tutkinnot

Laurentius

Yliopiston ensimmäinen suoritettava tutkinto on laurentiuksen tutkinto (vanhasuomalainen nimike kandidaatille). Opinnot alkavat opinto-oppaan hankinnalla, sekä kurssivalinnoilla. Laurentiuksen tutkinnossa suoritetaan kolme kurssia, jotka voivat olla kirja- tai luentokursseja. Mikäli kurssille ei ole kirjaa, kurssi opetetaan suullisesti.

Magister

Laurentiuksen tutkinnon jälkeen voi opiskella seuraavan tutkinnon, eli Magisterin (vanhasuomalainen termi maisterille) tutkinnon. Tämä laajempi tutkinto sisältää materiaaleina PERUSMATERIAALIT TÄHÄN KUN TULEE. Näiden teosten jälkeen suoritetaan vapaavalintaisesti kolme kurssia, joko suullisesti tai kirjallisesti.

Tohtori

Korkeinta tutkintoa varten opiskelijan tulee kirjoittaa kirja valitun linjan aihepiiristä. Kirjan minimipituus on 30 sivua (noin 4 sivua wordissa) ja se voi olla esimerkiksi tietokirja, opas tai omia näkökulmia sisältävä teos oman linjan aiheesta. Kun vastaava professori on tarkastanut kirjan, pidetään siitä julkinen väittelytilaisuus, jossa kirjoittaja kertoo teoksestaan vastaavan professorin tai muun asiantuntijan esittäessä kysymyksiä. Tilaisuuden jälkeen opiskelijalle myönnetään tohtorin tutkinto. Mikäli henkilö on jo tehnyt tohtorin tutkinnon, hän voi tehdä niitä useita päällekkäin tai aloittaa laajempia uusia opintoja eri aiheista kuten maagit monesti tekevät. Suoritetuista magisterin ja tohtorin tutkinnoista yliopisto myöntää pyynnöstä todistuksia, joita tarvitaan esimerkiksi työhaastatteluissa todisteeksi yliopisto-opinnoista. Todistuksen kadotessa yliopisto myöntää uuden pientä maksua vastaan. Aito todistus on aina jonkin yliopiston professorin allekirjoittama. Moneen kertaan väitelleet eivät tarvitse enää väittelytilaisuutta tohtorin tutkinnon loppuun saattamiseksi.


Yliopiston muita palveluita

Yliopiston julkaisutoiminta

Voit julkaista kirjojasi akatemian julkaisupalvelussa. Yliopistolla on myytävänä laaja valikoima erilaisia julkaisuja. Julkaisusopimuksella Yliopisto huolehtii kirjojesi painamisen, mainonnan, myynnin, sekä myös vaihtoehtoisesti käyttää tekemääsi kirjallisuutta kurssimateriaalina yliopiston järjestämillä kursseilla. Jos olet tehnyt tohtorin tutkinnon yliopistossa, olet myös oikeutettu opetuksen antamiseen. Saat julkaisuistasi 50% palkkion yliopistolle jäävästä rahasummasta, jokaista myytyä kirjaa kohden. Voit tarkistaa myytyjen kirjojen määrän henkilökunnalta.

Raistlinin suunnittelupalvelu

(Helvetin kallista mutta laatua)

Voit tilata erilaisten sopimusten tekoa (kuten alue, vasalli-, toiminta-, omaisuus- sopimuksia) Raistlinilta. Sopimusten teossa pyritään sopimusten aukottomuuteen sovituissa asioissa, mutta myös jättämään sopijaosapuolille aukinaisia sopimuksia, mikäli se on tarpeellista. Varsinkin vasallisopimukset ja alueiden toimintasopimukset ovat sen verran kompleksisia, että niiden tekeminen hyvin vaatii molempia näitä tekijöitä. Tämän lisäksi Majer3 suvun yliopisto tarjoaa lainmuodostusta varten erilaisia lausuntoja, testaamme järjestelmien suunnittelupohjaa ja yhteiskuntasuunnitelmia. Meiltä voi tilata myös lakipaketteja, sekä erilaisia ekonomisia reformeja talouden parantamiseksi. Yhteiskunnallisten tai ekonomisten reformien kohdalla annamme kattavia suunnitelmia tai lausuntoja olemassa olevista suunnitelmista. Tarkastelu sisältää neutraalia taloudellista, diplomaattista, sotilaallista, sekä julkisoikeudellista pohdintaa. Toisin sanoen, jos haluat ekonomista kehitystä, vero ja oikeusjärjestelmien hyvää toimintaa kylälle, läänille tai valtakunnalle, kannattaa ottaa yhteyttä.

Yleisöluentoja

Voit tilata yleisöluentoja eri aiheista. yhden yleisöluennon järjestäminen maksaa 500x. Luennon tilannut osapuoli voi lunastaa rahaa kuulijoilta ennen yleisöluentoa tai rahoittaa avoimen yleisötilaisuuden. Tilaisuuden kesto on 1 tunti. Erityistapauksissa voimme miettiä pidempiä luentoja. Luentoja annetaan ainoastaan sellaisista aiheista joita varten on saatavilla asiantuntija. Luentopyynnöt voi ohjata Raistlinille.

Yliopisto työllistää

Haemme töihin

  • Yliopiston rehtori (julkaisupalkkio 90%, vastuuna tehdä noin kerran kuussa uusi kirja ja pitää luentoja, sekä hallinnoida yliopistoa)
  • Professoreita (julkaisupalkkio 80%, vastuuna tehdä noin kerran kuussa uusi kirja tai pitää luentoja)
  • Lehtoreita (julkaisupalkkio 60%)

Kaikkien yliopiston työntekijöiden palkkaus määrittyy julkaisutulojen kirjoittaja osuuksien perusteella.


Myönnetyt tutkinnot

Laurentiukset

Magisterit

Tohtorit