Muinaistuli

KKWikistä
Historiallista tietoa – Tämä sivu liittyy lääniin tai alueeseen, jota ei ole enää olemassa.
 Muinaistuli Muinaistulipelissa.png
Johtohenkilö Kirkkoherra Myrkky
Alkuperä Ingolian lääni
Tila Aktiivinen

Uskonto

Muinaistuli on yksi vanhimmista elossa olevista uskonnoista. Se on saanut juurensa nykyisen Ingolian alueelta, jossa se on selvinnyt vanhan kansan tarujen ja kertomusten mukana. Vasta myöhemmällä ajalla se on alkanut saamaan selkeyttä ja struktuuria mm. kirjoitettujen kirjojen muodossa.

Uskonto on polyteistinen, eli jumalia ja pyhiä olentoja löytyy useita. Muinaistuli on hyvin maanläheinen, esimerkiksi jumalien tehtävä on säilyttää ja pyörittää maailmankaikkeutta ja niitä, jotka siellä oleskelevat. Meidän tehtävä kuolevaisina on palvoa ja ylistää heitä.

Muinaistulen uskonnon hengellisenä johtajana toimii Kirkkoherra Myrkky.

Uskonnollinen toiminta:

Luostari

Vähävaraisella on mahdollisuus hakea paikkaa luostarista. Asuminen ja ruokailu on ilmaista, mutta oletamme kaikkien liittyvän mukaan luostarin jokapäiväisiin askareihin, kuten rukoustuokioihin. Tämä on hyvä tapa köyhälle päästä jaloilleen, sillä siellä luostarin työntekijä auttaa kaikenlaisissa askareissa, esimerkiksi työpaikan etsimisessä. Sivutoimintana luostarissa koulutetaan tulevia pappeja levittämään Muinaistulen sanomaa. Voit myös halutessasi tehdä matkoja luostariin syventääksesi tietoa uskosta.

Jumalat ja pyhät olennot

Jumalia ja pyhiä olentoja on useita, mutta tässä ovat yleisimmät ja kuulluimmat. Mikäli haluat oppia lisää uskon jumalista ja olennoista, niin käänny kirkon puolelle.

Jumalat

Jumalat säilyttävät ja pyörittävät maailmankaikkeutta ja niitä, jotka siellä oleskelevat. Jokaisella jumalalla on oma osa-alueensa, jota he hoitavat.

Päike

Yön kukistaja, aamuruskon akka ja auringon jumalatar.

Kurja Kuutamoinen

Päivän päättäjä, yön ja pimeyden isäntä ja pahasuopaisuuden jumala.

Morgana

Tulipätsin kuningatar, kuoleman neito ja vanhin vainaja.

Haltijat/Tontut

Haltijat/Tontut ovat pieniä, paikallisia ja muodoltaan eroavasia otuksia. He toimivat jumaliin nähden pienemmässä mittakaavassa ennalta arvaamattomin tavoin.

Muut pyhät olennot

Muinaistulen muut tärkeät ja vähemmän tärkeät mytologiset ja pyhät olennot.

Tulilintu

Tulilinnun uskotaan olevan maailmankaikkeuden synnyttäjä ja maailmamme luoja. Hän lensi läpi pilkkopimeän ikuisuuden ja tyhjyyden tuoden valon ja merkityksen. Tulilintua ei luokitella jumalaksi, koska hän on kaiken yläpuolella.

Kultuuri

Kirjallisuus

Tulikirja

Tulikirja on nimettömän pappin kirjoittama kertomus kuulemistaan kansantarinoista. Kirja kertoo kaiken luojasta, Tulilinnusta, joka lensi läpi pilkkopimeän ikuisuuden tuoden valon ja maailman kaikkeuteen. Tämä on Muinaistulen merkittävin kirja.

Tuhkakirja

Tuhkakirjaan merkitään kaikki edesmenneet kirkon jäsenet, jotka ovat puhdistettu roviolla.

Symbolit

Muinaistulen vaakuna pelin sisällä.

Reliikit ja uskonnolliset esineet

Hiilipannu

Hiilipannu on tärkeä uskonnollinen apuväline, jota käytetään eri riiteissä ja seremonioissa uhrattavien materiaalien polttamiseen. Esineiden polttaminen seremoniassa on erittäin tärkeä osa uskontoa, sillä uskomme tulen puhdistavan saastaisuuden.

Kolehtikippo

Kolehtikipolla kerätään kolehteja uskonnon toiminnan varaamiseksi. Kolehtikippoa kierrätetään soveliaassa uskonnollisessa tapahtumassa, esimerkiksi ennen seremonioita.

Ane

Paperille kirjoitettu synninpäästö. Aneja voi pyytää katuva muinaistulen jäsen. Vain uskonnon hengellinen johtaja voi myöntää aneja, pientä rahallista avustusta vastaan.

Tulikärki

Legendaarinen miekka, joka mainitaan kertomuksissa. Tulikärjen olinpaikka on salattua tietoa, jonka vain kirkko tietää.


Arkkitehtuuri

Ingolian Katedraali

Ingolian Luostari

Muinaistulen temppelit

Pyhät paikat