Ero sivun ”Keskushallinto” versioiden välillä

KKWikistä
 
(29 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 +
== Yleisesti ==
 +
Kuningaskunnan keskushallinto perustuu pitkälti meritokratiaan ja runsaaseen paikalla olemiseen. Näiltä virkamiehiltä/naisilta/entiteeteiltä edellytetään melko paljon viikoittaisesti. Tehtävissä on jatkuva perehdytys ja koulutus, lisäksi uusia yhteiskunnallisia muutoksia päivitetään joka viikko. Valtaosa näistä ei välttämättä näy muuten palvelimella kuin erilaisten virkamiesten tehtävien parantumisena ja kenties kompetentimpana toimintana.
  
 +
Keskushallinnon rooleihin tehdään yleensä avoin haku. Mikäli haet tehtävään ota huomioon, että näissä tehtävissä saa kuulla eniten kritiikkiä ja työmäärät ovat todella suuria ja työllistävät jokaisena viikkona tuntikausia. Tehtävien vastuut ovat melko suuret, koska monien ihmisten elämänlaatu ja Kuningaskunnan toimiminen on kiinni keskushallinnon päätöksistä. Yleensä näihin tehtäviin edellytetään jonkun asteista asiaan liittyvää kokemusta, taipumuksia sekä osoitettavia taitoja. Vain parasta kuninkaalle, Kaiser Vult!
  
== Kuningas ==  
+
== Kuninkaan Neuvosto ==
(Laita [https://www.youtube.com/watch?v=WnAvNdVyJB0 tämä] soimaan lukiessa kuninkaasta.)
 
  
Kuningas on valtakunnan kaiken maan omistaja (jonka hän vain lainaa vasalleilleen), hänen valtansa on uskonnollisesti oikeutettua ja siten absoluuttista. Vasallit ovat kuninkaan vallan välikappaleita ja keskushallinnon korkea-aateliset ovat kuninkaan mandaatin toteuttajia. Kuningas ei anna arvoa sivistymättömille ihmisille jotka eivät ole opetelleet edes kirjoittamaan kirjoja tai eivät omaa riittäviä taitoja kuninkaan tahdon toteuttamiseksi.
+
Kuninkaan neuvosto toimii kuninkaan mandaatilla edictin määrittelemänä kuninkaan edustajana, jolla on korkein auktoriteetti kuninkaan poissaollessa. Tätä asemaa symboloi ruhtinas -titteli, joka on jokaisella neuvostoon kuuluvalla jäsenellä. Titteliä ratifioi edictin lisäksi säätyjärjestelmä. Neuvoston jäsenet eivät ole vain keskushallinnon virkamiehiä vaan tittelipohjaisesti ja edict pohjaisesti toimivia kruunun vallan edustajia. Neuvoston jäsenillä on tehtäviensä takia diplomaattinen koskemattomuus ja laillinen immuniteetti, koska kaikki virkamiehet olisivat jäävejä käsittelemään heitä koskevia oikeustapauksia.
  
Mikä tahansa kirkko, lahko, uskonnollinen kommuuni tai filosofia on alisteista kuninkaan vallalle. Mikään taho ei ohita kuningasta edes idean tasolla missään arvoasteikossa. Mikäli joku näin sanoo, syyllistyy teollaan majesteettirikokseen.
+
Tehtävää säätelee kuninkaan [[Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt|edict 1]].
Kuningas hallitsee keskushallintonsa kautta, mutta myös henkilökohtaisilla komennoilla (edict). Kuningas voi siis pyörtää minkä tahansa tapahtuman, lainsäädännön ja jakaa kuninkaan oikeutta viimesijaisena korkeimpana oikeutena.
 
  
Kuningas on absoluuttisen vallan korkein idea joka ruumiillistuu yhteen henkilöön. Sen vuoksi jokaisen alamaisen tulee kumartua kuninkaan edessä ja he voivat nostaa päänsä vain jos kuningas sen suo. Vain ylempi aatelisto pääsee tästä etiketin mukaisella hovikumarruksella. Kuninkaasta tehdään myös mielellään joka päivä propaganda meemejä discordiin.
+
== Valtakunnankansleri ==
Kuningas voi tehdä oikeudellisen poikkeuksen ilmaisemalla ”edict” periaatteella tahtonsa, joka pannaan keskushallinnon toimesta käytäntöön välittömästi. Tähän lukeutuvat myös edictinä annetut privilegiot (aateliston jäsenten erillisoikeuksia).
+
Tämän henkilön pitää ymmärtää mitä [https://youtu.be/IjGyB8Cal6s?t=268 tämä] tarkoittaa. Hän vastaa valtakunnallisesta lainsäädännöstä kruunun nimissä, johon poikkeuksia voi tehdä ainoastaan kuningas.
  
== Kruunun neuvonantaja ==
+
Tehtäviin lukeutuu myös keskushallinnolliset lakeihin kiinnittyvien teemojen vetovastuut, esimerkiksi Kuninkaan kaartin tehtäväpyynnöistä valtaosa tulee valtakunnankanslerilta. Sekä oikeudelliset standardit paikallisille tasoille perustuslain ja oikeudellisten proseduurien muodossa.
Vastaa keskushallinnon ohjeistuksesta ja erityisperehdytyksistä. Neuvonantaja toimii kuninkaan edictillä  ja on vastuussa siitä että yhteiskunnalliset ongelmat voidaan havaita ja korjata. Osallistuu keskushallinnon rekrytointeihin asiantuntijana. Myös erilaisten yhteiskunnallisten kriteerien ja systeemien kehittäminen ja näissä keskushallinnon auttaminen, sekä erilaiset valtakunnalliset neuvottelut ja laajemmat sopimusasiakirjat ovat neuvonantajan tehtäviä. Neuvonantajalta edellytetään laajaa tietämystä ja kykyä tehdä rakentavaa kritiikkiä, sekä pelata roolia absoluuttisella luotettavuudella. Lyhyesti neuvonantaja on siis yhteiskunnallinen bugikorjaaja.
 
  
== Oikeuskansleri ==
+
Tehtävää säätelee kuninkaan [[Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt|edict 1 & 2]].
Tämän henkilön pitää ymmärtää mitä [https://youtu.be/IjGyB8Cal6s?t=268 tämä] tarkoittaaHän vastaa valtakunnallisesta lainsäädännöstä kruunun nimissä, johon poikkeuksia voi tehdä ainoastaan kuningas. Herttuoiden paikalliset lait eivät saa aiheuttaa ristiriitaa kruunun lakien kanssa. Oikeuskanseri vastaa keskushallinnon rekrytoinneista.
+
 
 +
== Kuninkaan kaartin komentaja/ Kuninkaan nyrkki ==
 +
Johtaa [[Kuninkaan kaarti|Kuninkaan kaartia]] ja siten kruunun intressin toteutumista. Kaartin mottona on sotilas ei kysy. Jos kuninkaan kaartin toiminta näyttää vähemmän fanaattiselta kuin mitä tässä on, jotain on pielessä. Jos kuningas niin käskee, kaarti polttaa kylän, kaupungin, tai läänin ja takavarikoi rikkureiden omaisuuden kuninkaan nimissä, sekä tuo väärällä tiellä olevan vasallin kuninkaan luo (alempi aatelisto tapetaan ja poltetaan julkisesti muiden mukana). Muutoin kaarti on vastuullinen erittäin tasapainoisesta toiminnasta sekä jatkuvasta valtakunnan tilan tiedustelusta.
 +
 
 +
Kaartin komentaja (lordi kuninkaan nyrkki) vastaa kuninkaan kaartin joukkojen jatkuvasta koulutuksesta ja perehdytyksistä erilaisiin valtakunnan turvallisuustehtäviin. Kaarti vastaa koko valtakunnan turvallisuudesta viimesijaisesti, minkä vuoksi kaartin toiminnalta edellytetään hyvin paljon. Näihin tehtäviin kuuluu kuninkaalle haitallisten aineksien kitkeminen yhteiskunnasta, sekä yleisen turvallisuuden ja valtakunnallisten rikosten selvittely. Kaarti vastaa myös tarvittaessa eri läänien turvatilanteesta, mikäli paikallisen hallinnon tilanne on hankala.
  
Tehtäviin lukeutuu myös keskushallinnolliset lakeihin kiinnittyvien teemojen vetovastuut, esimerkiksi Kuninkaan kaartin tehtäväpyynnöistä valtaosa tulee oikeuskanslerilta. Sekä oikeudelliset standardit paikallisille tasoille perustuslain ja oikeudellisten proseduurien muodossa.
+
Tehtävää säätelee kuninkaan [[Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt|edict 1]].
  
== Kuninkaan kaartin komentaja/ Kuninkaan nyrkki ==
+
== Oikeuskansleri ==
Johtaa kuninkaan kaartia ja siten kruunun intressin toteutumista. Kaartin mottona on sotilas ei kysy. Jos kuninkaan kaartin toiminta näyttää vähemmän fanaattiselta kuin mitä tässä  on, jotain on pielessä. Jos kuningas niin käskee kaarti polttaa kylän, kaupungin, tai läänin ja takavarikoi rikkureiden omaisuuden kuninkaan nimissä, sekä tuo väärällä tiellä olevan vasallin kuninkaan luo (alempi aatelisto tapetaan ja poltetaan julkisesti muiden mukana). Muutoin kaarti on vastuullinen erittäin tasapainoisesta toiminnasta sekä jatkuvasta valtakunnan tilan tiedustelusta.
+
Hallinnoi kruunun oikeusjärjestelmää valtakunnankanslerin alaisuudessa. Toimii myös päävartijan esimiehenä. Oikeuskansleri hoitaa tuomarin lisäksi päivittäisiä oikeusasioita valtakunnassa siviili ja rikoslain puitteissa.
  
Kaartin komentaja vastaa kuninkaan kaartin joukkojen jatkuvasta koulutuksesta ja perehdytyksistä erilaisiin valtakunnan turvallisuustehtäviin. Kaarti vastaa koko valtakunnan turvallisuudesta viimesijaisesti, minkä vuoksi kaartin toiminnalta edellytetään hyvin paljon. Näihin tehtäviin kuuluu kuninkaalle haitallisten aineksien kitkeminen yhteiskunnasta, sekä yleisen turvallisuuden ja valtakunnallisten rikosten selvittely. Kaarti vastaa myös tarvittaessa eri läänien turvatilanteesta mikäli paikallisen hallinnon tilanne on hankala.
+
== Jaarli ==
 +
Vastaa valtakunnan ekonomiasta, verotuksen ja kaupan lakiehdotuksista, sekä kruunun vero-osuuksien vastaanotosta, kuljetuksen hoitaa kuninkaan kaarti. (Voi lukea kuka oli Niccolo Machiavelli ja ottaa selvää Medici suvusta.)
  
== Kruununvouti ==
+
Tehtävissä mietitään eri keinoja taata kuninkaan vero-osuuksien turvaaminen sekä paikallisten toimijoiden taloudelliset edellytykset. Jaarlin vastuulla on myös kerätä tietoa läänien taloudellisista tilanteista raporttitasolla pyydettäessä (ei edes joka kuukausi, mutta jos on ongelmia). Jaarli joutuu miettimään herttuoiden kanssa, mitä rakenteellisia tai taloudellisia uudistuksia lääniin pitää tehdä, jos läänin talous ei toimi.
Vastaa valtakunnan ekonomiasta, verotuksen ja kaupan lakiehdotuksista, sekä kruunun vero-osuuksien vastaanotosta, kuljetuksen hoitaa kuninkaan kaarti. (Voi lukea kuka oli Niccolo Machiavelli ja ottaa selvää Medici suvusta.
 
  
Tehtävissä mietitään eri keinoja taata kuninkaan vero-osuuksien turvaaminen sekä paikallisten toimijoiden taloudelliset edellytykset. Kruunun voudin vastuulla on myös kerätä tietoa läänien taloudellisista tilanteista raporttitasolla pyydettäessä (ei edes joka kuukausi, mutta jos on ongelmia). Kruununvouti joutuu miettimään Herttuoiden kanssa mitä rakenteellisia tai taloudellisia uudistuksia lääniin pitää tehdä jos läänin talous ei toimi.
+
Tehtävää säätelee kuninkaan [[Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt|edict 1]].
  
 
== Maaherra ==
 
== Maaherra ==
 
Vastaa koko valtakunnan rakennuskannan laadusta ja asettaa sille jonkun asteisia raameja ja työskentelee laadun parantamiseksi. Kannattaa ottaa selvää keskiaikaisesta arkkitehtuurista, myös erilaisista fantasia arkkitehtuureista.
 
Vastaa koko valtakunnan rakennuskannan laadusta ja asettaa sille jonkun asteisia raameja ja työskentelee laadun parantamiseksi. Kannattaa ottaa selvää keskiaikaisesta arkkitehtuurista, myös erilaisista fantasia arkkitehtuureista.
Maaherran tehtävissä kehitetään maankäyttölakeja, merkitään eri rajoja, kehitetään erilaisia kaupunkirakenneprojekteja ja pidetään huolta siitä että valtakunnalla on olemassa mahdollisimman hyviä kaavoja ja karttamateriaaleja. Hänen tehtävänään on myös järjestää paskojen rakennusten purkua paikallisella tasolla mikäli on aivan liian huonoa ”rakennusta” tai joku idiootti tehny bixel arttia vaikka ei saisi tai muu idiottimaisen dildo projektin purku.
+
Maaherran tehtävissä kehitetään maankäyttölakeja, merkitään eri rajoja, kehitetään erilaisia kaupunkirakenneprojekteja ja pidetään huolta siitä että valtakunnalla on olemassa mahdollisimman hyviä kaavoja ja karttamateriaaleja. Hänen tehtävänään on myös järjestää paskojen rakennusten purkua paikallisella tasolla mikäli on aivan liian huonoa ”rakennusta” tai joku idiootti tehnyt pixel arttia vaikka ei saisi tai muu idioottimaisen dildoprojektin purku.
  
 +
Tehtävää säätelee kuninkaan [[Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt|edict 1]].
  
 
[[Luokka:Yhteiskunta]]
 
[[Luokka:Yhteiskunta]]
 +
[[Luokka:Oppaat]]

Nykyinen versio 13. helmikuuta 2023 kello 19.46

Yleisesti

Kuningaskunnan keskushallinto perustuu pitkälti meritokratiaan ja runsaaseen paikalla olemiseen. Näiltä virkamiehiltä/naisilta/entiteeteiltä edellytetään melko paljon viikoittaisesti. Tehtävissä on jatkuva perehdytys ja koulutus, lisäksi uusia yhteiskunnallisia muutoksia päivitetään joka viikko. Valtaosa näistä ei välttämättä näy muuten palvelimella kuin erilaisten virkamiesten tehtävien parantumisena ja kenties kompetentimpana toimintana.

Keskushallinnon rooleihin tehdään yleensä avoin haku. Mikäli haet tehtävään ota huomioon, että näissä tehtävissä saa kuulla eniten kritiikkiä ja työmäärät ovat todella suuria ja työllistävät jokaisena viikkona tuntikausia. Tehtävien vastuut ovat melko suuret, koska monien ihmisten elämänlaatu ja Kuningaskunnan toimiminen on kiinni keskushallinnon päätöksistä. Yleensä näihin tehtäviin edellytetään jonkun asteista asiaan liittyvää kokemusta, taipumuksia sekä osoitettavia taitoja. Vain parasta kuninkaalle, Kaiser Vult!

Kuninkaan Neuvosto

Kuninkaan neuvosto toimii kuninkaan mandaatilla edictin määrittelemänä kuninkaan edustajana, jolla on korkein auktoriteetti kuninkaan poissaollessa. Tätä asemaa symboloi ruhtinas -titteli, joka on jokaisella neuvostoon kuuluvalla jäsenellä. Titteliä ratifioi edictin lisäksi säätyjärjestelmä. Neuvoston jäsenet eivät ole vain keskushallinnon virkamiehiä vaan tittelipohjaisesti ja edict pohjaisesti toimivia kruunun vallan edustajia. Neuvoston jäsenillä on tehtäviensä takia diplomaattinen koskemattomuus ja laillinen immuniteetti, koska kaikki virkamiehet olisivat jäävejä käsittelemään heitä koskevia oikeustapauksia.

Tehtävää säätelee kuninkaan edict 1.

Valtakunnankansleri

Tämän henkilön pitää ymmärtää mitä tämä tarkoittaa. Hän vastaa valtakunnallisesta lainsäädännöstä kruunun nimissä, johon poikkeuksia voi tehdä ainoastaan kuningas.

Tehtäviin lukeutuu myös keskushallinnolliset lakeihin kiinnittyvien teemojen vetovastuut, esimerkiksi Kuninkaan kaartin tehtäväpyynnöistä valtaosa tulee valtakunnankanslerilta. Sekä oikeudelliset standardit paikallisille tasoille perustuslain ja oikeudellisten proseduurien muodossa.

Tehtävää säätelee kuninkaan edict 1 & 2.

Kuninkaan kaartin komentaja/ Kuninkaan nyrkki

Johtaa Kuninkaan kaartia ja siten kruunun intressin toteutumista. Kaartin mottona on sotilas ei kysy. Jos kuninkaan kaartin toiminta näyttää vähemmän fanaattiselta kuin mitä tässä on, jotain on pielessä. Jos kuningas niin käskee, kaarti polttaa kylän, kaupungin, tai läänin ja takavarikoi rikkureiden omaisuuden kuninkaan nimissä, sekä tuo väärällä tiellä olevan vasallin kuninkaan luo (alempi aatelisto tapetaan ja poltetaan julkisesti muiden mukana). Muutoin kaarti on vastuullinen erittäin tasapainoisesta toiminnasta sekä jatkuvasta valtakunnan tilan tiedustelusta.

Kaartin komentaja (lordi kuninkaan nyrkki) vastaa kuninkaan kaartin joukkojen jatkuvasta koulutuksesta ja perehdytyksistä erilaisiin valtakunnan turvallisuustehtäviin. Kaarti vastaa koko valtakunnan turvallisuudesta viimesijaisesti, minkä vuoksi kaartin toiminnalta edellytetään hyvin paljon. Näihin tehtäviin kuuluu kuninkaalle haitallisten aineksien kitkeminen yhteiskunnasta, sekä yleisen turvallisuuden ja valtakunnallisten rikosten selvittely. Kaarti vastaa myös tarvittaessa eri läänien turvatilanteesta, mikäli paikallisen hallinnon tilanne on hankala.

Tehtävää säätelee kuninkaan edict 1.

Oikeuskansleri

Hallinnoi kruunun oikeusjärjestelmää valtakunnankanslerin alaisuudessa. Toimii myös päävartijan esimiehenä. Oikeuskansleri hoitaa tuomarin lisäksi päivittäisiä oikeusasioita valtakunnassa siviili ja rikoslain puitteissa.

Jaarli

Vastaa valtakunnan ekonomiasta, verotuksen ja kaupan lakiehdotuksista, sekä kruunun vero-osuuksien vastaanotosta, kuljetuksen hoitaa kuninkaan kaarti. (Voi lukea kuka oli Niccolo Machiavelli ja ottaa selvää Medici suvusta.)

Tehtävissä mietitään eri keinoja taata kuninkaan vero-osuuksien turvaaminen sekä paikallisten toimijoiden taloudelliset edellytykset. Jaarlin vastuulla on myös kerätä tietoa läänien taloudellisista tilanteista raporttitasolla pyydettäessä (ei edes joka kuukausi, mutta jos on ongelmia). Jaarli joutuu miettimään herttuoiden kanssa, mitä rakenteellisia tai taloudellisia uudistuksia lääniin pitää tehdä, jos läänin talous ei toimi.

Tehtävää säätelee kuninkaan edict 1.

Maaherra

Vastaa koko valtakunnan rakennuskannan laadusta ja asettaa sille jonkun asteisia raameja ja työskentelee laadun parantamiseksi. Kannattaa ottaa selvää keskiaikaisesta arkkitehtuurista, myös erilaisista fantasia arkkitehtuureista. Maaherran tehtävissä kehitetään maankäyttölakeja, merkitään eri rajoja, kehitetään erilaisia kaupunkirakenneprojekteja ja pidetään huolta siitä että valtakunnalla on olemassa mahdollisimman hyviä kaavoja ja karttamateriaaleja. Hänen tehtävänään on myös järjestää paskojen rakennusten purkua paikallisella tasolla mikäli on aivan liian huonoa ”rakennusta” tai joku idiootti tehnyt pixel arttia vaikka ei saisi tai muu idioottimaisen dildoprojektin purku.

Tehtävää säätelee kuninkaan edict 1.