Kuninkaan edictit ja päiväkäskyt

KKWikistä

Voimassa olevat kuninkaan edictit ja päiväkäskyt

Kuninkaan edict 1

Keskushallinnon virkamiehet ja naiset ja entiteetit: Oikeuskansleri, Kuninkaan kaartin komentaja, Kruunun vouti, Maaherra ovat titteliperäisesti vapautettu pienemmistä rikossyytteistä. Syytesuojaan ei kuulu virkamies rikokset rikoslain pykälän 10 määrittelemän virka-aseman väärinkäyttö, majesteettirikokset (pykälä 4) sekä maanpetos (pykälä 8). Kuitenkin mikäli laitonta tai rikkeistä kuninkaan rauhan tai yhteiskunnan vastaista toistuvaa tai vakavaa toimintaa havaitaan henkilön kohdalla hän voi menettää tehtävänsä, sekä aatelisarvonsa ja joutua jälkiseuraamuksena syytteeseen. Edictin tarkoitus on suojata keskushallinnon virkamiehet tarpeettomilta tuomiokäsittelyiltä. Syytesuoja ei siis ole lupa tehdä rikoksia.

Kuninkaan edict 2

Kruunun neuvonantaja on tällä kuninkaan edictillä velvoitettu edistämään valtakunnan kehitystä ja yhteiskunnan standardeja, sekä neuvomaan lainmuodostuksessa, oikeuskäytänteissä, oikeuden teoriassa, sekä hallintokäytänteissä, sekä antamaan erityisperehdytystä valtakunnan korkeimmille virkamiehille. Kruunun neuvonantaja on myös velvoitettu toimimaan valtakunnan syyttäjänä törkeiden majesteettirikosten, maanpetosten, sekä virka-aseman väärinkäyttämisen tapauksissa. Kruunun neuvonantaja myös julkaisee kuninkaan edictit kruunun luottamuksella.

Vastuiden palkkauksessa noudatetaan joko tehtyjä tai vastaavia tai verrannollisia palkkauksen tai palkkioiden määrityksiä.

Koska Kuninkaan neuvonantaja toimii suoraan kuninkaan alaisuudessa tällä edictillä, hänelle on tällä edictillä myönnetty diplomaattinen koskemattomuus ja laillinen immuniteetti. Myös virkamiesten ja keskushallinnon on noudatettava tämän edictin omaavan henkilön neuvoja kruunun intressin hyväksi. Edictin tarkoitus on suojata kruunun neuvonantajan toiminta kruunun edustajana tarpeettomilta tuomiokäsittelyiltä sekä muilta virkamies esteiltä, ja jäävyisesteiltä kuninkaan intressin toteuttamiseksi. Nämä oikeudet voi menettää toistuvasta lain rikkomisesta jolloin myös tehtävään kuuluva aatelisarvo menetetään, jonka jälkiseuraamuksena hänet voidaan asettaa syytteeseen. Syytesuoja ei siis ole lupa tehdä rikoksia.